Codul bunelor practici

Misiunea noastra este sa incurajam oamenii sa descopere lumea, prin recomandarea celor mai bune locuri de cazare si prezentarea celor mai importante si frumoase atractii de vizitat, utilizand cele mai la indemana metode pentru a putea avea acces la acestea. In vederea atingerii acestui scop, utilizam cele mai bune practici pentru a ajuta oamenii sa devina turisti, astfel ca:

  • Va prezentam si va oferim posibilitatea sa experimentati un numar mare de unitati de cazare. De la cazare in unitati cotate ca superioare, pana la orice alte unitati de cazare, care va permit sa aveti un sejur placut in orice locatie in care doriti sa ajungeti
  • Va dam posibilitatea sa experimentati atractii turistice sau alte beneficii care va sunt oferite chiar de catre Furnizorul de unitati de cazare
  • Va putem facilita plata oricarei taxe (exemplu: de intrare, achizitionarea sau inchirierea oricarui produs sau serviciu de calatorie care se foloseste de serviciul nostru de plata)
  • Va stam la dispozitie 24/7: serviciul nostru de clienti va sta la dispozitie in permanenta pentru a va raspunde la solicitarile avute
  • Va oferim posibilitatea de a gasi cele mai bune oferte.

Introducere in notiunile de termeni si conditii:

Termenii si conditiile, care pot sa fie modificate din cand in cand, se aplica la toate serviciile noastre directe si indirecte (prin furnizori) puse la dispozitie online, prin orice dispozitiv mobil, prin e-mail sau prin telefon. Prin accesarea, cautarea si utilizarea site-ului sau a variantei mobile a site-ului sau a oricarei aplicatii, indiferent de platforma (denumit in continuare in mod colectiv "Platforma") si/sau prin completarea unei rezervari, recunoasteti si sunteti de acord ca ati citit, inteles si sunteti de acord cu termenii si conditiile stabilite mai jos (inclusiv cu "Declaratia de confidentialitate").

Aceste pagini, continutul si structura acestor pagini si varianta de reservari online (incluzand facilitatea serviciului de plata) furnizate de catre noi pe aceste pagini si in spatiul online al site-ului sunt detinute, operate si furnizate de catre Guinda. Acestea sunt furnizate doar pentru dvs. personal, fara a permite schimbul comercial (B2B) al acestora, fiind subiect al termenilor si conditiilor precizate mai jos. Relatiile pe care le avem cu Furnizorii de servicii de rezervare sunt indrumate sub termeni si conditii separati care precizeaza relatia comerciala (B2B) pe care o avem cu fiecare dintre Furnizorii de servicii de rezervare. Fiecare Furnizor actioneaza intr-o maniera profesionala fata de Guinda atunci cand isi face disponibil produsul si / sau serviciul oferit pe sau prin intermediul guinda.ro (atat pentru afacerea de tip B2B cat si/la consumator).

Va rugam sa retineti ca Furnizorii de servicii de rezervare pot sa declare aplicabile si/sau sa solicite (acceptarea) - in plus fata de politicile si actele aditionale cerute de Guinda si furnizate pe site-ul nostru - termeni, conditii si reguli proprii asupra locatiei de cazare (predare/purtare/transport/utilizare) pentru acceptarea unei rezervari de cazare (care poate include anumite excluderi de responsabilitate si limitari ale raspunderii).

1. Definitii

guinda.ro, noi sau al nostru inseamna ca Naparis Concept SRL, este o societate cu raspundere limitata infiintata conform cu legislatia in vigoare din Romania si are sediul in Brasov, strada Toamnei. Platforma inseamna site-ul (varianta mobil) si aplicatia pe care Serviciul de rezervari este disponibil, detinut, controlat, gestionat, intretinut si/sau gazduit de guinda.ro. Rezervare inseamna diferitele produse si servicii de calatorie care pot fi comandate, achizitionate, selectate, cumparate, platite, inchiriate, furnizate, rezervate, combinate sau consumate de catre dvs. de la Furnizorul de servicii de rezervare.

Furnizor de servicii de rezervare inseamna furnizorul de servicii profesionale de cazare (exemplu: hotel, motel, apartament, bed & breakfast), atractii (exemplu: parcuri tematice, muzee, tururi de vizitare), ghizi turistici, agenti de asigurari de calatorie si oricare alt furnizor, produs sau serviciu care din cand in cand este disponibil pentru rezervare pe platforma guinda.ro (B2B sau B2C).

Serviciu de rezervare inseamna achizitionarea online, comanda, plata (facilitata) de plata sau serviciul de rezervare oferit sau activat de catre guinda.ro pentru diferite produse si servicii din timp in timp puse la dispozitie de catre Furnizorii de rezervari pe platforma noastra.

Rezervare de calatorie inseamna comandarea, achizitionarea, plata si rezervarea unei calatori.

2. Scopul si natura serviciilor noastre

Prin aceasta Platforma, noi (Naparis Concept SRL si partenerii afiliati) va oferim o platforma online prin care Furnizorii de rezervari - in modul profesional prin care isi dirijeaza afacerea (exemplu B2C sau B2B) - pot face publicitate, comercializare, pot vinde, pot promova si/sau oferi (dupa caz) produsele si serviciile lor pentru comanda, cumparare, rezervare, inchiriere si prin intermediul carora vizitatorii relevanti ai platformei pot descoperi, cauta, compara si pot efectua o comanda, rezervare sau plata (exemplu: rezervare de calatorie). Prin folosirea sau utilizarea a unui serviciu de pe site-ul nostru online guinda.ro, intrati in mod direct (din punct de vedere juridic) intr-o relatie contractuala cu Furnizori de servicii de rezervare cu care finalizezi o rezervare sau achizitionezi un produs sau un serviciu (in functie de situatie). Din punctul in care faceti rezervarea dvs. de calatorie, vom actiona doar ca un intermediar intre dvs. si Furnizorul de servicii de rezervare, prin trasmiterea detaliilor relevante ale rezervarii dvs. de calatorie catre furnizorii de servicii de rezervare relevanti si trimiterea unui e-mail de confirmare pentru si in numele furnizorului de rezervari ales guinda.ro nu (re)vinde, inchiriaza sau nu ofera nici un produs sau serviciu de rezervare.

La interpretarea serviciului nostru de rezervari, informatiile pe care le dezvaluim se bazeaza pe informatiile furnizate de catre Furnizorii de servicii de rezervare. Prin urmare, furnizorii care prezinta si promoveaza serviciile lor pe platforma beneficiaza de acces la sistemele si extranetul nostru, prin care sunt pe deplin responsabili pentru actualizarea tuturor tarifelor/preturilor/taxelor, disponibilitatii, politicilor si conditiilor sau a altor informatii relevante care sunt afisate pe Platforma noastra.

Desi ne folosim in permanenta de experienta si de abilitatile pe care le detinem in furnizarea serviciului nostru de rezervari, nu vom efectua verificari si nu putem garanta in permanenta ca toate informatiile sunt exacte, complete sau corecte si nici nu putem fi trasi la raspundere pentru orice eventuale erori (inclusiv erori de tipar si de tipografie), de orice intrerupere (fie din cauza unei defectiuni (temporare si/sau partiale), reparatii, upgrade sau intretinere a platformei noastre sau altfel), informatii inexacte, inselatoare sau informatii neadevarate sau nerealizarea unor upgrate. Fiecare furnizor de servicii de rezervare ramane in permanenta responsabil pentru acuratetea, deplinatatea si corectitudinea informatiilor (descriptive) (inclusiv tarife/comisioane/preturi, politici/conditii si disponibilitate) afisate pe Platforma noastra. Platforma noastra nu constituie si nu ar trebui considerata o recomandare sau o aprobare a calitatii, a nivelului de servicii, calificarii sau rangului (stelei) asupra oricarui furnizor de servicii de rezervare (sau a facilitatilor, a zonei, a vehiculelor, a produselor sau serviciilor principale sau auxiliare) care va sunt puse la dispozitie.

Serviciul nostru de rezervari este disponibil doar pentru uz personal si non-comercial. Prin urmare, nu aveti dreptul sa revindeti, sa va conectati la baza de date, sa utilizati, sa copiati, sa monitorizati (de exemplu, spider, scrape), sa afisati, sa descarcati sau sa reproduceti orice continut sau informatie, software, rezervari, bilete, produse sau servicii disponibile pe Platforma noastra pentru orice activitate sau scop comercial sau concurential.

3. Preturi, oferta de preturi

Preturile oferite de catre Furnizorii de servicii de rezervare pe platforma noastra sunt extrem de competitive. Toate preturile pentru calatoria dvs. sunt afisate, includ TVA/impozitul pe vanzari si toate celelalte costuri (aceste costuri pot sa fie modificate la cerere) si alte taxe incluse, cu exceptia cazului in care se specifica diferit in Platforma noastra sau in e-mail/voucher de confirmare. Preturile biletelor sunt per persoana sau pe grup si sunt supuse valabilitatii sau termenului de expirare a rezervarii indicat pe bilet, daca este cazul. Tarifele si taxele aplicabile (inclusiv taxa turistica/oras) pot fi percepute de catre Furnizor de servicii de rezervare in caz de nerespectare sau anulare a rezervarii. 

Uneori sunt disponibile tarife mai ieftine pe Platforma noastra pentru o anumita cazare, produs sau serviciu, insa aceste oferte pot avea restrictii si conditii speciale impuse de catre Furnizorul de servicii de rezervare, de exemplu nu exista posibilitatea de anulare a cererii si costurile sunt nerambursabile. Va rugam sa verificati cu atentie conditiile și detaliile produsului, serviciului si cazarii relevante pentru toate aceste conditii inainte de a face rezervarea.

Toate ofertele speciale si promotiile sunt marcate ca atare. Daca nu sunt marcate, nu puteti obtine niciun drept in cazul unor erori sau greseli evidente.

4. Confidentialitate si cookie-uri

guinda.ro iti respecta confidentialitatea. Va rugam sa consultati politica noastra privind confidentialitatea si cookie-urile pentru informatii suplimentare.

5. Gratuit pentru clienti

Doar daca este precizat in alte moduri, serviciile noastre sunt gratuite si nu includ taxe pentru clienti (turisti), spre deosebire de alti furnizori de servicii online, Guinda nu aplica taxe si nu impune costuri pentru serviciile de rezervare si nici vreun alt fel de taxa aditionala la rezervare. Veti plati furnizorului de servicii de rezervare suma corespunzatoare, asa cum este el indicat in Rezervarea de calatorie (plus - in masura in care nu sunt incluse in tarif - taxe relevante, impozite si costuri aditionale (daca este cazul)).

6. Card de credit si transfer bancar

Daca este cazul si disponibilitate, anumiti Furnizori de servicii de rezervare ofera posibilitatea platii de rezervare (in intregime sau partial si in conformitate cu politica de plata a Furnizorului de servicii de calatorie) catre Furnizor in timpul procesului de rezervare prin intermediul unei plati on-line sigure oferita si sustinuta de catre banca dvs.). Pentru anumite produse si servicii, guinda.ro faciliteaza (prin intermediul procesatorilor de plata terti) plata produsului sau serviciului respectiv (exemplu: serviciul de facilitare a platii) pentru si in numele furnizorului de calatorie (guinda.ro nu actioneaza si nici nu functioneaza ca si comerciant la inregistrare). Plata este procesata in siguranta din cardul dvs. de credit/debit sau din contul bancar in contul bancar al Furnizorului de servicii de rezervare printr-un procesator de plati tert. Orice plata facilitata de catre noi pentru si in numele Furnizorului de servicii de rezervare si transferata catre acesta va constitui, in fiecare caz, o plata (in parte) a pretului de rezervare de catre dvs. pentru produsul sau serviciul respectiv in situatia finala si nu se pot recupera astfel banii transferati.

7. Plata in avans, anulare, neprezentare si acte aditionale

Facand o rezervare cu un Furnizor de servicii, acceptati si sunteti de acord cu politica relevanta de anulare si de neprezentare a respectivului Furnizor de servicii si cu alti termeni si conditii suplimentare (de livrare) ale Furnizorului de servicii care se pot aplica rezervarii dvs. (inclusiv cu actele aditionale ale Furnizorului de rezervari puse la dispozitie de Platforma noastra si cu regulile proprii supuse rezervarii), inclusiv pentru serviciile prestate, cat si pentru produsele oferite de catre Furnizorul de servicii. Termenii si conditiile relevante (de livrare/cumparare/utilizare/transport) ale unui Furnizor de servicii pot fi obtinute de la Furnizor. Politica generala de anulare si de neprezentare a fiecarui Furnizor de servicii este pusa la dispozitia clientilor pe Platforma noastra pe paginile de informatii asupra Furnizorului de servicii, in timpul procedurii de rezervare si in e-mailul de confirmare sau in voucher-ul sau biletul de achizitie (daca se aplica). Retineti ca anumite rate, taxe sau oferte speciale nu sunt eligibile pentru anulare, rambursare sau modificare. Taxa de oras/per turist (daca se aplica) poate fi totusi platita de catre Furnizorul de servicii de rezervare in cazul unei anulari nerecurente sau a unei taxe anulate. Va rugam sa verificati cu atentie detaliile (rezervarii) produsului sau serviciului ales pentru toate aceste conditii inainte de a face rezervarea. Va rugam sa retineti ca o rezervare de calatorie care necesita plata (integrala sau partiala) sau plata in avans poate fi anulata (fara o notificare prealabila de neplata sau de avertizare), in masura in care suma respectiva (ramasa) (e) nu poate fi colectata in totalitate pana la o data prestabilita, în conformitate cu politica de plata a Furnizorului de servicii de rezervare. Politicile de anulare si de plata anticipata pot varia in functie de segment, produs sau serviciu din fiecare rezervare. Cititi cu atentie textul aditional (de sub Tipurile de rezervare sau din partea inferioara a fiecarei pagini al Furnizor de servicii de pe platforma noastra) si informatiile importante din confirmarea rezervarii (de exemplu, in ceea ce privese cerinta de varsta, depozitul de securitate, non-anulare, suplimentare pentru rezervari de grup, paturi suplimentare/mic dejun gratuit, animale de companie si carduri acceptate). Intarzierea efectuarii platilor, transferul spre cont bancar sau banca gresita, gresirea de card de debit sau de credit folosit, carduri de credit/debit invalide sau fonduri insuficiente sunt utilizate si sunt in totalitate sub raspunderea dvs. si nu exista vreun drept la nici o restituire a oricarei valori din suma platita in avans (nerambursabile), cu exceptia cazului in care Furnizorul de servicii este de acord sau permite altceva conform politicii interne (pre) de plata si de anulare.

Daca doriti sa revizuiti, sa modificati sau sa anulati Rezervarea dvs. de produs sau de serviciu, reveniti la e-mailul de confirmare si urmati instructiunile din aceasta. Va rugam sa retineti ca vi se poate percepe o taxa pentru anularea dvs. in conformitate cu politica de (pre)plata, de anulare sau de neprezentare cu sau fara dreptul la orice rambursare a oricarei sume (in avans) platite. Va recomandam sa cititi cu atentie politica de anulare, (pre)plata si de neprezentare a furnizorului de cazare, inainte de a face rezervarea si sa va amintiti sa efectuati plati ulterioare la timp, dupa cum este necesar pentru o rezervare reusita.

8. Corespondenta si comunicare

guinda.ro nu isi asuma raspunderea sau responsabilitate pentru nicio comunicare efectuata cu sau inspre Furnizorul de servicii pe sau prin platforma sa proprie. guinda.ro nu poate garanta ca toate solicitarile sau mesajele vor fi primite/citite, respectate, executate sau acceptate de catre Furnizorul de servicii.

Pentru a completa si pentru a asigura in mod corespunzator rezervarea dvs., trebuie sa utilizati in permanenta adresa de e-mail corecta. Nu suntem raspunzatori pentru (si nu avem obligatia de a verifica) adresa de e-mail gresita sau eronata sau numarul de telefon incorect sau gresit si nici numarul cartilor de credit.

Orice reclamatie sau plangere impotriva companiei guinda.ro sau in legatura cu serviciul de rezervari trebuie trimisa prompt, in orice caz in termen de 30 de zile de la data consumarii produsului sau serviciului (de exemplu, data de check-out). Orice reclamatie sau plangere depusa dupa perioada de 30 de zile poate fi respinsa, iar solicitantul isi pierde dreptul la orice tip de compensatie (daune sau costuri).

Datorita actualizarii continue si a ajustarii permanente a tarifelor si disponibilitatii, va sugeram sa realizati capturi de ecran atunci cand efectuati o rezervare pentru a va sustine pozitia (daca ajungeti in cazul acesta).

guinda.ro nu isi asuma raspunderea pentru utilizarea, validitatea, calitatea, adecvarea si dezvaluirea rezervarii si nu poate face nicio declaratie, nu poate da nicio garantie sau conditie de orice fel in acest sens, indiferent daca este implicita, statutara sau nu. Includem aici orice garantii implicite de vandabilitate, titlu, non-incalcare sau adecvare pentru un anumit scop. Recunoasteti si sunteti de acord ca Furnizorul de servicii este singurul responsabil si isi asuma toata responsabilitatea si raspunderea in legatura cu rezervarea dvs. (inclusiv garantiile si declaratiile oferite de Furnizorul de servicii). guinda.ro nu este un (re)vanzator al rezervarii. Plangerile sau reclamatiile cu privire la rezervare sau la produs, serviciu sau cazare (inclusiv legate de pret, politica sau solicitarile specifice oferite de clienti) trebuie tratate de Furnizorul de servicii. guinda.ro nu este responsabila si nu isi asuma raspunderea pentru astfel de reclamatii, pretinderi sau datorii (produse).

Indiferent daca Furnizorul de servicii de rezervare a perceput taxa pentru rezervarea dvs. sau daca noi facilitam plata pretului sau a taxei (de rezervare), sunteti de acord si acceptati faptul ca Furnizorul de rezervare este in permanenta responsabil pentru colectarea, retinerea, re-emiterea si plata taxelor aplicabile datorate cu privire la valoarea totală a pretului (de rezervare) sau a taxei catre autoritatile fiscale relevante. guinda.ro nu este raspunzatoare sau responsabila pentru re-emiterea, colectarea, retinerea sau plata impozitelor percepute la tarifare (de rezervare) sau taxa catre autoritatile fiscale relevante. guinda.ro nu actioneaza ca si comerciant de inregistrare pentru nici un produs sau serviciu pus la dispozitie pe platforma.

Prin incarcarea fotografiilor/imaginilor in sistemul nostru (de exemplu, in plus fata de o recenzie), certificati, garantati si sunteti de acord ca detineti drepturile de autor asupra acestor fotografiilor/imaginilor si ca sunteti de acord ca guinda.ro poate utiliza fotografiile/imaginile incarcate pe site, in aplicatii si in materiale si publicatii promotionale (online/offline). Acordati astfel companiei guinda.ro un drept si o licenta perpetua, neconditionata, permanenta si irevocabila la nivel mondial, de a folosi, reproduce, afisa, distribui, sublicentia, comunica si pune la dispozitie aceste fotografii/imagini la discretia companiei si pentru folosinta in modul considerat potrivit de catre noi. Prin incarcarea acestor fotografii/imagini, persoana care a incarcat fotografiile accepta raspunderea juridica si morala deplina pentru orice revendicari legale care sunt facute de orice parte terta implicata (inclusiv, dar fara a se limita la acestia, de catre proprietarii de unitati de cazare), fapt datorat publicarii pe Platforma guinda.ro. guinda.ro nu detine, dar aproba fotografiile/imaginile incarcate. Adevarul, validitatea si dreptul de a folosi toate fotografiile/imaginile sunt asumate de persoana care a incarcat fotografia si nu se considera responsabil guinda.ro. guinda.ro nu isi asuma raspunderea si responsabilitatea pentru fotografiile postate. Persoana care a incarcat fotografia garanteaza ca fotografiile/imaginile nu vor contine niciun virus, de tip Trojan sau fisiere infectate si nu vor contine materiale pornografice, ilegale, obscene, insultatoare, inacceptabile sau necorespunzatoare si ca acestea nu incalca drepturile la nici o parte terta implicata (proprietate intelectuala, drepturi de autor sau confidentialitate). Orice fotografie/imagine care nu indeplineste criteriile mentionate anterior nu va fi postata si/sau poate fi stearsa/eliminata de catre guinda.ro in orice moment si fara nici o notificare in prealabil.

11. Drepturi de proprietate intelectuala

Cu exceptia cazului in care se stabileste intr-un alt mod, software-ul necesar pentru serviciile noastre sau oferite de catre Platforma noastra si drepturile de proprietate intelectuala (inclusiv drepturile de autor) asupra continutului, informatiilor si materialelor suport de pe Platforma noastra sunt detinute de catre guinda.ro sau furnizori. guinda.ro isi pastreaza exclusiv dreptul de proprietate asupra tuturor drepturilor, titlului si interesului in si pentru (toate drepturile de proprietate intelectuala convenite), (aspectul (inclusiv infrastructura) platformei pe care este disponibil serviciul (inclusiv comentariile clientilor si traducerile continutul) si nu aveti dreptul sa copiati, sa modificati, sa publicati, sa promovati, sa comercializat, sa integrati, sa utilizati, sa combinati sau sa copiati continutul de pe Platforma (inclusiv orice traduceri ale acestora si comentariile clientilor) fara permisiunea noastra primita in scris. In masura in care utilizati sau combinati in totalitate sau partial continutul (tradus) (inclusiv recenziile clientilor) sau intr-un alt mod, detineti drepturi de proprietate intelectuala in Platforma sau in alte surse (traduse). Orice utilizare ilegala sau oricare dintre actiunile sau comportamentele mentionate anterior va constitui o incalcare semnificativa a drepturilor noastre de proprietate intelectuala (inclusiv dreptul de autor si baza de date).

12. Diverse

In masura permisa de lege, acesti termeni si conditii si furnizarea serviciilor noastre vor fi guvernate si interpretate in conformitate cu legislatia din Romania, iar orice diferenta care reiese din acesti termeni si conditii generale si din serviciile noastre vor fi prezentate exclusiv instantelor competente din tara.

In cazul in care orice dispozitie a acestor termeni si conditii este sau devine invalida, inaplicabila sau nu mai este in vigoare, ramaneti obligat sa respectati toate celelalte prevederi ale prezentului acord. In acest caz, o astfel de prevedere nevalida va fi totusi executata in masura permisa de legea aplicabila si veti oferi acordul cel putin sa acceptați un efect similar ca si dispozitia nevalabila, inaplicabila sau neobligatorie, avand in vedere continutul si scopul acestor termeni si conditii.

Înscrie-ți proprietatea